Proteinvåfflor med svamp, spenat och chevrékräm

23 mars, 2017

4 port, 4-6 våfflor
400 g svamp, exempelvis portabello
1 vitlöksklyfta
65 g/ 1 påse spenat
100 g chevré
200 g yoghurt
Smör eller olja till stekning
Salt och peppar

Våfflor
1 skopa pannkaksmix
1,5 dl mjölk
Smör eller olja till gräddning

Vispa ihop pannkaksmixen med mjölken till en slät smet. Smörj våffeljärnet med smör eller matolja och grädda våfflorna i några minuter tills de fått fin färg.

Skiva svampen och hacka vitlöken. Stek på medelvärme i smör eller olja. Blanda ner spenaten på slutet så att den mjuknar lite. Smaka av med salt och peppar. Smula ner osten i yoghurten och mixa till en slät kräm med mixerstav. Servera våfflorna med svampblandningen och chevrekrämen.