Proteinvåfflor med kanelkeso och muscovadoäpplen

24 mars, 2017

Bjud på de här våfflorna som lyxigt mellanmål, till brunch eller dessert.
Muscovadosockret ger äpplena en lätt lakritssmak, gott till den pigga kesoröran.

4 port, 4-6 våfflor
2 äpplen
1,5 msk mörkt eller ljust muscovadosocker
250 g keso
2 tsk kanel
2 tsk honung
smör eller olja att steka i

Våfflor
1 skopa pannkaksmix
1,5 dl mjölk
Smör eller olja till gräddning

Vispa ihop pannkaksmixen med mjölken till en slät smet. Smörj våffeljärnet med smör eller matolja och grädda våfflorna i några minuter tills de fått fin färg.
Klyfta äpplena och stek i smör eller olja tills de mjuknat lite. Strö över muscovadosockret och blanda runt med äpplena. Rör ihop keso, kanel och honung och servera som topping med våfflor och äpplen.