Proteinvåfflor med avokadoröra och gurksallad

25 mars, 2017

Det bästa från det mexikanska och asiatiska kökets smaker på en våffla!
4 port, 4-6 våfflor

Avokadokräm
2 avokado
1 vitlöksklyfta
saft av en ½ citron
ev. chiliflakes

Gurksallad
1 gurka, ca 150 g
1 msk sesamolja
2 tsk kinesisk soja
½ vitlöksklyfta
1 msk riven ingefära
svarta eller vita sesamfrön

Våfflor
1 skopa pannkaksmix
1,5 dl mjölk
Smör eller olja till gräddning

Vispa ihop pannkaksmixen med mjölken till en slät smet. Smörj våffeljärnet med smör eller matolja och grädda våfflorna i några minuter tills de fått fin färg, går även att grädda i ett vanligt våffelgärn.

Dela och gröp ur avokadon. Mosa med en gaffel och pressa ner vitlöksklyftan, citronsaften och smaka av med salt. Dela gurkan på längden och gröp ur kärnhuset med en sked. Skär gurkan i tärningar. Riv ingefäran, pressa vitlöksklyftan och blanda ihop med sesamoljan och sojan. Blanda dressingen med gurkan och garnera med sesamfrön.

Servera proteinvåfflorna med avokadoröran och gurksalladen, toppa gärna med chiliflakes.